به گفته رقیه خدادادبیگی، کارشناس برنامه شیر مادر و نوزادان مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین؛ شیر مادر در روزهای بدو تولد نوزاد، سرشار از مواد ایمنی زا برای نوزاد است. وی افزود: تغذیه نوزاد با شیر مادر، در کاهش مرگ و میر و سلامت جسم و روان نوزاد، اهمیت بالایی دارد و در خصوص ترویج آن باید برنامه ریزی شود.
خدادادبیگی در خصوص شیر آغوز مادر اظهار کرد: میزان پروتئینهای این شیر، سه برابر شیر مادر است و میزان ویتامین های محلول در چربی، سدیم، پتاسیم و مواد معدنی آن نسبت به شیری که بعداً تولید میشود، بیشتر، و مقدار چربی و قند آن، کمتر است.
این کارشناس تصریح کرد که شیر مادر، دارای مقادیر زیادی چربی های مفید امگا سه و امگا شش است، که در تکامل سیستم عصبی بینایی، افزایش بهره هوشی و مهارت های تکاملی شیرخوار، موثر است.
شیر مادر دارای آنزیم های هضم کننده است
کارشناس برنامه شیر مادر و نوزادان مرکز بهداشت قزوین؛ بیان کرد: شیر مادر دارای آنزیم های هضم کننده ای است که به جذب بهتر آن کمک میکند و از همین رو، پروتئین شیر مادر، از سایر شیرها، بهتر هضم می شود. وی ادامه داد که کلسیم شیر مادر، جذب بهتری نسبت به سایر شیرها دارد و شیرخوارانی که شیر مادر میخورند، کمتر به کمبود روی مبتلا میشود.
خدادادبیگی گفت: تغذیه با شیر مادر رابطه عاطفی بین مادر و فرزند را قوی تر کرده و تماس و توجه مادر در هنگام شیر دادن، اثر مطلوبی بر رشد شیرخوار دارد.