عطیه رزازی، رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: باید توجه داشت که گروه شیر و لبنیات در هرم غذایی، فقط شامل: شیر، ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ است و توصیه می شود که سایر فرآورده های لبنی، مثل: سرشیر، خامه و کره، که حاوی چربی هستند و از نظر تغذیه ای در گروه شیر و لبنیات قرار نمی گیرند، کمتر مصرف شوند.
به گفته این کارشناس تغذیه، اگر در طول روز، یک لیوان شیر، یک لیوان ماست و يك و نيم قوطي كبريت پنیر مصرف کنیم، در واقع سه واحد از گروه شیر و لبنیات میل شده است. وی افزود که اگر دو لیوان ماست و يك و نيم قوطی کبریت پنير در طول روز مصرف شود، در این صورت، سه واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است.
مقدار مناسب مصرف لبنیات در گروه های سنی و فیزیولوژیک:
رزازی، تصریح کرد که تعداد واحد روزانه لبنیات مورد نیاز برای گروه های سنی، به شرح زیر است:
گروه سنی تعداد واحد لبنیات مورد نیاز روزانه
زیر پنج سال دو واحد
پنج تا 11 سال دو تا سه واحد
12 تا 18 سال سه واحد
مادران باردار و شیرده سه تا چهار واحد
بزرگسالان دو تا سه واحد
سالمندان دو واحد یا بیشتر
گفتنی است، بر اساس نتایج بررسی مصرف غذایی خانوارهای کشور، متوسط مصرف سرانه شیر و لبنیات، 190 گرم در روز است که با پیشنهادهای"سبدغذایی مطلوب برای جامعه ایرانی" مبنی بر مصرف روزانه 250 گرم لبنیات، فاصله بسیار زیادی دارد.