• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
کارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان قزوین:
67 درصد افراد بالای 18 سال، مبتلا به چاقی یا اضافه وزن هستند

سپیده مهدی خانی، کارشناس مسؤول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین در نشست آموزشی پاسخ به سوالات رایج تغذیه و ایمنی غذا که ویژه کارکنان مرکز برگزار شد، در خصوص اهمیت حفظ وزن سالم و مضرات چاقی و چاقی شکمی و رژیم های غذایی استاندارد، گفت: در حال حاضر حدود 67 درصد از افراد بالای 18 سال شهرستان، مبتلا به چاقی یا اضافه وزن هستند و متاسفانه شاهد روند رو به افزایش چاقی هستیم.

وی با بیان اینکه یکی از ابزارهای تعیین چاقی، تعیین نمایه توده بدن است(BMI ) است، آن را حاصل تقسیم وزن بر مجذور قد بر حسب متر دانست و گفت: اگر عدد به دست آمده، بالای 25 باشد، فرد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی خواهد بود. این کارشناس ادامه داد، علاوه بر چاقی کل بدن، چاقی شکمی هم اهمیت بسیاری دارد و اندازه دور کمر بالای 90 نشان دهنده آن است.

به گفته کارشناس مسؤول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان قزوین، چاقی شکمی به علت ترشحات مواد التهاب زا در خون خطرناک است و احتمال ابتلای فرد به بیماری های غیرواگیر، مانند: بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون و افزایش چربی خون را بیشتر می کند.

مشاوره رایگان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت شهری

مهدی خانی تصریح کرد: در صورت کاهش وزن به میزان پنج تا 10 کیلوگرم، شاهد بهبود وضعیت سلامتی افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن خواهیم بود که این امر به صورت رایگان، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری، توسط کارشناسان تغذیه انجام می شود.

این نشست آموزشی، روز هفتم خرداد 1401 در سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان قزوین برگزار شد و مهندس برزگر، کارشناس مواد غذایی واحد بهداشت محیط، نکاتی را در خصوص سموم کپک ها و مضرات آن و رنگ های شیمیایی و عوارض آن و همچنین بسته بندی صحیح مواد غذایی تشریح کرد و در پایان به سوالات آنان پاسخ داد.

6.0.15.0
    V6.0.15.0